Tirsdag 21 Mars 2023
Internasjonal dag for skog
I 2012 vedtok FNs generalforsamling at 21. mars skal markere den internasjonale dagen for skog og trær.

Når vi drikker et glass vann, skriver i en notatbok, tar medisiner eller bygger et hus, er det ikke alltid at vi kobler det til skogen. Likevel er alle disse – og mange andre ting i livene våre – knyttet til skoger på en eller annen måte. Å bevare skoger kan bidra til å holde skjøre økosystemer i gang, bevare utrydningstruede arter, bekjempe klimaendringer og sørge for at generasjonene etter oss også har noe å leve av. 

I 2012 vedtok FNs generalforsamling at 21. mars skal markere den internasjonale dagen for skog og trær. Her kan du lese vedtaket.

Bevaring av skog er et viktig virkemiddel for å nå FNs bærekraftsmål nummer 13 og 15. Målene handler om å stoppe klimaendringene, og å bevare livet på land.

I Alver kommune og i regionen har vi gode og aktive organisasjonar som fremjer saka. Særskilt kan nemnast dei laga som har naturvern på agendaen. Men og grunneigarlag, bondelag, skoglag, småbrukarlag og mange fleire er opptekne av at skog og trær bevarast og handsamast på ein god måte for framtida.

På Nasjonalt nivå er det mange som fronter saka gjennom medlemskap i Frivillighet Norge

FN - Sambandet si heimeside

2024 © Knarvik Frivilligsentral