Onsdag 1 Mars 2023
Mot diskriminering
FNs internasjonale dag mot all diskriminering setter søkelyset på de millioner av mennesker som lever med stigma og diskriminering.

Dagen skal feire mangfold og slå ned på diskriminering i alle former. Dagen ble markert for første gang i 2014, og det er UNAIDS som har ansvaret for markeringen.

Diskriminering er negativ behandling av enkeltmennesker eller grupper på bakgrunn av blant annet kjønn, rase, nasjonal tilhørighet, religion, funksjonsnedsettelse, seksuell legning, sosial klasse, alder og sivilstatus. 

Diskriminering på jobb, skole, i helsevesenet eller på andre områder reduserer menneskers mulighet til å delta for fullt i samfunnet. De siste årene har UNAIDS fokusert på å endre lover som er diskriminerende og implementere lover som beskytter mot diskriminering. For eksempel lover som stopper barneekteskap og som beskytter kvinner fra vold. 

Alle må bidra for å få slutt på diskriminering. Delta i debatten ved å bruke emneknaggen #zerodiscrimination

I alver og i regionen er det fleire lag og organisasjonar som kjemper kamp mot diskriminering. Desse er verdifulle aktørar som treng å bli høyrd. 

På Nasjonalt nivå er det mange som fronter saka gjennom medlemskap i Frivillighet Norge

FN - Sambandet si heimeside

2024 © Knarvik Frivilligsentral