-
Data for seniorar
Digitaliseringa går fort og fleire maktar knapt følgje med. Kom og få vete meir om kva krav som samfunnet stiller til oss når dei seier vi skal vere digitale borgarar. Har du PC, nettbrett eller mobiltelefon så ta det med. Seniordata er ein god stad å vere saman med andre. God prat og kaffi høyrer med.
Flyktning og innvandrer
I dag er det flyktningar frå fleire land som oppheld seg i Alver, og vi venter fleire flyktningar i tida framoverDet er mange som følger situasjonen i verda om dagen. Våre tanker går til alle berørte. Det er stort engasjement på tvers av landet og mange som ønsker å hjelpe. På denne siden har vi derfor samla nokre av aktivitetane som er for flyktning/innvandrar i Alver kommune.
- Knarvik frivilligsentral har open dør. Her kan du kome med spørsmål, få hjelp til det du lurer på eller berre sitte ned og ta ein kopp kaffe. og kvar torsdag frå kl 14-15 er det "Ny i Alver"
- Innlevering av utstyr i Knarvik kan gjerast på Knarvik Industri og miljø (KIM) og hos Det Norske Misjonsselskap Knarvik (NMS) i Hauglandbygget.
- Språkverkstad på Gamle Knarvik barneskule kvar dag frå kl 10 - 14. Her trengs frivillige.
- Språk-kafè på Biblioteket i Knarvik tirsdagar kl 12:15. Opent for alle og her trengs frivillige.
MÅTER Å BIDRA PÅ:
1. Ta kontakt med din kommune for å høre hva de lokale behovene er hos dere.
2. Innsamling: Regjeringen har laget en liste over norske humanitære organisasjoner som har lang erfaring i å bidra inn i uoversiktlige og alvorlige humanitære situasjoner, og som er på plass i området. Følgende tekst er hentet fra deres nettsider:
Mange ønsker å hjelpe befolkningen i Ukraina og de mange hundre tusener som nå er på flukt i eget land og i nabolandene. Her er kontaktinformasjon og nettsider med informasjon om de største norske humanitære organisasjonenes arbeid med Ukraina-krisen:
Regjeringen oppdaterer sine nettsider løpende: |
Mange har også engasjert seg i lokale innsamlinger av alt fra medisiner til mat. Vær sikker på at innsamlinger følger faktiske behov og ikke samler inn ting som ikke trengs. Vær også sikker på at innsamlingen kan håndtere koordineringen som trengs. Det samles for eksempel inn mye som nå blir liggende på grensen til Ukraina fordi ingen klarer å koordinere det. Det er lurt å koordinere lokale innsamlinger opp mot kommunens arbeid.
3. Vis omsorg: Det er viktig å vise hverandre omsorg i disse dager. Mange har venner og familie som er berørte, og det forventes mange flyktninger til Norge fremover. Å vise omsorg kan være ekstra viktig nå. For eksempel ved å lage et godt måltid til noen eller ved å spørre om det er noe en kan hjelpe til med.
4. Prat om det: Utdanningsdirektoratet har laget en informasjonsside om hvordan man kan snakke med barn og unge. Det finnes også gode tips på nettet om hvordan snakke med voksne, og ulike hjelpetelefoner tilgjengelig om man trenger noen å snakke med. Her er noen numre:
|
Frivillighet Norge har også laget en egen oversikt over hvordan man kan bidra til store organisasjoner med internasjonalt nettverk.
KS og Frivillighet Norge har utarbeidet praktiske tips til kommuner om hvordan de kan samarbeide med frivillige organisasjoner.
Frivillig.no og Ungfritid.no er ikke-kommersielle løsninger som er tilgjengelige gratis over hele landet og som drives av frivilligheten selv. Her er det også mulig å legge ut oppdrag på vegne av kommunen i en samarbeidsrelasjon. #flyktninger
Nettsider om flyktninger fra Ukraina
På en egen side på imdi.no har de samlet informasjon om beskyttelse og opphold i Norge for krigsflyktninger fra Ukraina. Siden vil bli oppdatert og utvidet med nyttig informasjon, svar på ofte stilte spørsmål, og etter hvert oversatt materiale til ulike målgrupper.
Foreløpig finner du informasjon til kommunene om bosetting av flyktninger på siden.
www.imdi.no/ukraina
På UDI sin nettsider finner du konkret og praktisk i formasjon for personer berørt av krisen i Ukraina://www.udi.no/krisen-i-ukraina/.
Del på:
-
Idag for andre - seinare for meg
Vi blir alle eldre. Og med tida treng vi hjelp og assistanse. Kva for eit liv vil vi ha og kva for tilbod ønskjer vi?
-
Møtelokalar, grendahus, lagshus
Vi har ei stor mengde brukshus, lagshus, grendahus i Alver kommune. I tillegg brukast skulane. Knarvik Frivilligsentral har eit godt lokale for møter og samlingar
-
Møtelokalet i Knarvik frivilligsentral
Har du ønskje om å bruke møtelokalet til Knarvik Frivilligsentral?
-
Ny i Alver
Er du nytilflytta til kommunen og syns det er vanskeleg å finna fram?