Frivilligheit og økonomi

Det blir i løpet av eit år samla inn og flytta store mengder med penger og utstyr innan frivillig sektor. Dette skal gå til aktivitet og tilrettelegging.

Aldersgruppe: For alle

Innsamling, utdeling, prisar, utmerkingar - alt dette dreier seg ofte om pengar og verdiar.

Penger

Penger skal gå til aktivitet og tilrettelegging.  Nokre basarar, lotteri og loddsal er av liten skala medan andre er av nasjonal karakter. Norge har ein særskilt tradisjon for dugnad, loddsalg og andre formar for innsamling til gode formål. Idag er mykje av dugnaden flytta over på digitale plattformar og sosial media. Folkefinansiering (crowdfunding) blir meir og meir utbredt.

Fundraising Norge er den nasjonale kunnskapsarena for fundraising 



Vipps – veldig, veldig enkelt 


Grasrotandelen

Prisar og utmerkingar

Nokre prisar er årlege utdelingar som verdset eldsjeler innanfor eit spesifikt tema som til dømes musikk, idrett, likestilling med meir. Andre utdelingar er retta mot generelt frivillig arbeid og kultur. Prisutdelingar og prisvinnarar kan vere til ein person, fleire personar, grupper og lag innan ein kommune eller eit geografisk område.


Innsamlingar

Norge har ein særskild tradisjon for dugnad, vi stiller opp og stør opp om fellesskap, anten i idrettsklubb, nabolaget eller ein forening vi er med i. Det er mange innsamlingar gjennom året, nokre går til same tid kvart år, medan nokre er aksjonsinnsamlingar som oppstår når noko skjer omkring i verda.

Innsamlingskontrollen



Lotteri- og stiftelsestilsynet



Rekneskap for frivilligheten pr juni 2023

Den norske befolkning utfører ulønna arbeid tilsvarande 142.000 årsverk, mens lønna arbeid i same sektor utgjer 91.600 årsverk. Det frivillige liv står for meir enn 4 % av brutto nasjonal produkt (BNP). 

SSB - Satelittrekneskap for ideelle og frivillige organisasjonar


Nøkkelfakta om frivillighet (Frivillighet Norge)



Tilskuddsportalen er eit nyttig verkty. Laget ditt kan hente mykje midlar, det gjeld å setje seg litt inn i korleis verktyet kan nyttas. Alle lag og organisasjonar leiter etter midlar for å drive laget sitt. Vi tilbyr lag og organisasjonar ei teneste som heiter "Tilskuddsportalen". Dette er ein portal, der du kan få oversikt over ulike ordningar for tilskot til laget ditt. På Heimesida til Alver kommune kan du lese meir om Tilskuddsportalen.

2024 © Knarvik Frivilligsentral